Jadłospis



 

 

29.04 – 03.05.2024 r.

Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny

Dzień.

Śniadanie.

Obiad.

Podwieczorek.

Poniedziałek:
(29.04.24 r.)
Pieczywo mieszane [1,3,6,7],
masło [6,7],
szynka konserwowa [6,7],
ogórek gruntowy
-herbata z cytryną/ woda
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową [3,6,7]]
Makaron z truskawkami, śmietaną i jogurtem naturalnym
[1,3,6,7]
- kompot/woda
Ciasto drożdżowe, mleko
[1,3,6,7].

Wtorek:

(30.04.24 r.)

Bułki mieszane [1,3,6,7],
masło [6,7],
dżem niskosłodzony
-kawa inka na mleku [1,6,7].

 

Zupa pomidorowa
z makaronem muszelki [1,6,7,9].
Kotlet drobiowy [1,3,6,7],
ziemniaki, mizeria z ogórków ze śmietaną
-kompot/woda

 

Soczek marchewkowy, herbatniki maślane [1,3,6,7].

Środa:
(01.05.24 r.)

DZIEŃ WOLNY

 

 

Czwartek:
(02.05.24 r.)
 
Pieczywo mieszane [1,3,6,7],
masło [6,7],
pasztet drobiowy [3,6,7],
ogórek kiszony
-herbata z cytryną/ woda.
Zupa  z ciecierzycą [1,9],
Ryż ze śmietaną [1,6,7]
-kompot/woda
Mus owocowy w tubce, wafle ryżowe
 z polewą malinową .
 
Piątek:
(03.05.24 r.)

DZIEŃ WOLNY

   
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny
Woda  do picia bez ograniczeń. 
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne.
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pistacje.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne. 
11.Sezam i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej do spożycia.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.