Jadłospis



 

 

13.05 – 17.05.2024 r.

Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny

Dzień.

Śniadanie.

Obiad.

Podwieczorek.

Poniedziałek:

(13.05.24 r.)

 

Pieczywo mieszane [1,3,6,7],

masło [6,7],

parówki z szynki [6,7],

ketchup

-herbata z cytryną/ woda

 

Zupa kalafiorowa [3,6,7]

Makaron z serem, śmietaną i jogurtem naturalnym  [1,3,6,7]

- kompot/woda

 

 

 

Muffinka, mleko [1,3,6,7].

 

Wtorek:

(14.05.24 r.)

Bułki mieszane [1,3,6,7], masło [6,7],

dżem niskosłodzony

-kawa inka na mleku [1,6,7].

 

Zupa pomidorowa

 z ryżem [1,3,6,7,9].

Kotlet schabowy [1,3,6,7],

ziemniaki, marchewka na ciepło [6,7].

-kompot/woda

Jabłko,

herbatniki [1,3,6,7].

 

Środa:

(15.05.24 r.)

 

Pieczywo mieszane [1,3,6,7],

masło [6,7],

pasta z ciecierzycy i jaj [3,6,7], rzodkiewka

-herbata z cytryną/ woda

Zupa gulaszowa [6,7,9].

Pierogi ruskie [1,3,6,7].

-kompot/woda.

 

Serek homogenizowany

[6,7].

      

Czwartek:

(16.05.24 r.)

 

Pieczywo mieszane [1,3,6,7],

masło [6,7],

twarożek [3,6,7],

szczypior

-herbata z cytryną/ woda.

Rosół z makaronem [1,3,9],

Udko pieczone [1,3,9], ziemniaki, pomidor z cebulką

[1,3,6,7]

-kompot/woda

Kisiel,

 biszkopty [1,3,6,7].

 

 

Piątek:

(17.05.24 r.)

 

 Kanapka z wędliną [1,3,6,7],

Płatki kukurydziane

 na mleku.

 

 

 

Zupa z kaszą kuskus  [6,7,9].

Paluszki rybne [1,3,4,

 ryż z warzywami [1,6,7], surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

-kompot/ woda.

Mandarynki, wafle ryżowe

z polewą malinową.

 

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
Produkty napisane pochyłą czcionką zawierają alergeny
Woda  do picia bez ograniczeń. 
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne.
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pistacje.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne. 
11.Sezam i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej do spożycia.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.